Vrouwonvriendelijke rapper Boef welkom op Eurosonic Noorderslag

Boef is ondanks het seksistisch beledigen van vrouwen welkom op festival Noorderslag later deze maand in Groningen. Dat heeft festivalcoördinator Peter Sikkema laten weten in een reactie op een oproep tot een boycot van de rapper.

,,We willen de actuele stand van zaken van popmuziek tonen. Daar hoort Boef gewoon bij", aldus Sikkema. Boef – echte naam Sofiane Boussaadia – raakte in opspraak nadat hij op Snapchat drie vrouwen die hem tijdens de jaarwisseling een lift hadden gegeven kechs (hoeren) had genoemd.

Berg kritiek

De rapper kreeg daarna een berg kritiek over zich heen na zijn uitspraken en veel mensen, waaronder CDA-kamerlid René Peters,  riepen op tot een boycot. Dj's Mattie Valk van Qmusic en Eva Koreman van 3FM besloten de nummers van Boef niet meer te draaien.

Boef zou komende zomer op diverse vakantiebestemmingen van GOfun, het jongerenmerk van reisorganisatie Corendon, optreden, maar die optredens gaan niet door. ,,Na een gesprek met Boef en zijn management hebben we in gezamenlijk overleg besloten om de samenwerking tussen rapper Boef en GOfun te beëindigen”, meldt de organisatie van jongerenreizen. ,,Vanwege de recente uitspraken van Boef lijkt het beide partijen beter om de samenwerking te staken.” GOfun organiseert partyvakanties naar bestemmingen als Chersonissos in Griekenland, Sunny Beach in Bulgarije en Lloret de Mar in Spanje.

Optredens geschrapt

Ook het muziekfestival Muze Misse in Oss en Paaspop hebben een streep gezet door komende optredens van de rapper. De organisatie van Muze Misse neemt na een worsteling afstand van de uitspraken van de rapper en gaat op zoek naar een vervanger, aldus een verklaring.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.