In de gemeente Westerwolde wordt een aantal pas neergezette vuilcontainers verplaatst. Dit na klachten van omwonenden.

Dat zegt wethouder Henk van der Goot (Gemeentebelangen). ,,Het gaat om de containers in Bellingwolde, Blijham en Ter Apel’’, laat hij weten.

De containers werden, ook in andere dorpen, begin dit jaar neergezet op plekken waar veel mensen komen. In Blijham op het dorpsplein, in Bellingwolde bij de supermarkt.

In de containers kunnen gratis plastic en metalen verpakkingen en ook drankpakken worden gedeponeerd. Dat doen zo veel mensen, dat de containers soms ‘overlopen’ en het afval op straat belandt.

Angst voor ‘semi-stortplaats’

Omwonenden trokken daarover aan de bel. Vanuit Bellingwolde ging een brief richting de gemeente. De schrijvers ervan zeiden te vrezen voor een ‘semi-stortplaats’ in hun buurt. De gemeente plaatste extra containers, maar dat nam de onvrede niet weg.

,,We hebben nu besloten in die drie dorpen, waar de klachten met name vandaan kwamen, de containers op een andere plek neer te zetten. Dus niet meer midden in een woonwijk’’, aldus Van der Goot. ,,Een plek nabij de sportvelden in Blijham is zo’n locatie. Ik kan me de klachten voorstellen. Rondslingerende rommel in een buurt, dat moeten we niet willen.’’

Of de vuilcontainers nog heel lang blijven, is de vraag. De gemeente heeft ze er neergezet bij wijze van proef, in eerste instantie voor een jaar. De gemeenteraad besluit of die proef wordt voortgezet.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen