Vuurwerk bij feestje op de ring

Met een feest en met vuurwerk wordt zaterdag 1 oktober de afronding van de werkzaamheden aan de oostelijke en noordelijke ring van Groningen gevierd.

Eind 2010 begonnen de werkzaamheden aan de oostelijke ringweg, die ruim vier jaar hebben geduurd. Vervolgens startte begin 2014 de bouw van de nieuwe Noordzeebrug. Op de vernieuwde oostelijke ringweg zijn de bestaande kruisingen en de verkeerslichten volledig verdwenen. Hiervoor in de plaats zijn ongelijkvloerse kruisingen met nieuwe op- en afritten, rotondes en viaducten gekomen.

Om de omwonenden te bedanken voor hun geduld, organiseert de provincie een afscheidsfeestje voor de omgeving. Dat vindt plaats op zaterdagavond 1 oktober van 19.30 tot 21.30 uur bij de Noordzeebrug. Er wordt een flyboardshow opgevoerd en vuurwerk wordt ontstoken.

Overigens is de ringweg nog lang niet klaar. Op de rol staat de ombouw van de zuidelijke ringweg. Voorbereidende werkzaamheden zijn al maanden gaande.

In verband met het vuurwerk op het water is er op zaterdagavond 1 oktober een gewijzigde verkeerssituatie op de Noordzeebrug. Tijdens het afsteken van het vuurwerk zijn er zowel op de Noordzeebrug als op de weg naar Winsum (N361) korte afsluitingen in verband met de veiligheid.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.