W+B-ingenieurs kraken kritiek van advocaten VanNiekerkCieremans

Ingenieursbureau Witteveen+Bos stelt veel feitelijke onjuistheden te hebben gehaald uit het rapport van advocatenkantoor VanNiekerkCieremans.

W+B reageerde vrijdag op de aantijgingen van het Rotterdamse advocatenkantoor, dat in de arm is genomen door het Groninger Gasberaad. Het ingenieursbureau schrijft tegelijk dat het niet de aangewezen partij is om een mening te hebben over het juridisch advies. Maar volgens Witteveen+Bos staan er te veel feitelijke onjuistheden in het advies dat het wel moet reageren.

Dagblad van het Noorden bracht vorige week een advies van advocatenkantoor VanNiekerkCieremans naar buiten dat uitermate kritisch was op het afwijzen van 1600 schaderapporten door de NAM, op basis van conclusies van W+B over aardbevingsschade. Het Gasberaad overweegt na dit advies nu juridische stappen.

Volgens de ingenieurs is hun onderzoek niet uitsluitend gebaseerd op een theoretisch model, zoals VanNiekerkCieremans stelt. ,,Ook zijn alle gebouwen waaraan schade is gemeld wel degelijk individueel onderzocht en is de beleving van bewoners meegenomen’’, stellen de ingenieurs.

menu