WIJ Groningen blijft inwoners ondersteunen tijdens verlenging van lockdown

Foto: Archief DVHN / Corné Sparidaens

WIJ Groningen houdt tijdens de nieuw aangekondigde verlenging van de lockdown vier locaties open voor kwetsbare inwoners. In WIJ Schilderswijk/Centrum (Oude School), Beijum (Heerdenhoes), Corpus den Hoorn en Vinkhuizen ('t Vinkhuys').

,,De verlenging van de lockdown is opnieuw een zware beproeving voor onze inwoners. Vooral de kwetsbare inwoners krijgen het zwaar te verduren", zegt bestuurder Mirjam Kuin. ,,Zeker als het gaat om gezinnen met schoolgaande kinderen. Nu de scholen vooralsnog dicht blijven, vergt het veel van mensen die ook nog eens noodgedwongen thuis moeten werken. Vandaar dat er vier locaties in de gemeente Groningen op afspraak open blijven."

Straatrondes en posters

De medewerkers van WIJ Groningen zijn extra vaak in de wijken aanwezig om contact te zoeken met inwoners. Op die manier proberen ze in contact te blijven met mensen en ter plekke ondersteuning te bieden. Ook zijn de WIJ-posters met 'Juist Nu' sinds deze week weer zichtbaar in de wijken. Op de posters staat vermeld waar inwoners terecht kunnen voor een afspraak en staan telefoonnummers en e-mailadressen van de WIJ-locaties die open staan.

,,Het is van groot belang dat inwoners weten dat wij op sommige locaties op afspraak open zijn, maar dat wij vooral telefonisch en per e-mail voor iedereen beschikbaar zijn", aldus bestuurder Mirjam Kuin. ,,Aangezien wij niet te veel inwoners binnen mogen hebben worden er op korte termijn op de vier locaties partytenten geplaatst, zodat inwoners in ieder geval droog staan, voordat ze naar binnen kunnen."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen