Waar blijven de pijpenstelen?

12 tot 15 uur regen voorspelde het KNMI voor vandaag. Vooralsnog is het droog, maar ,,even het buitje afwachten", zou vanmiddag wel eens heel lang kunnen duren.

De regenwolken ontstaan in het westen, waar de bewolking steeds dikker wordt. Dat breidt zich geleidelijk uit over de rest van het land. Vanmiddag regent het in het hele land, pas in de loop van de avond wordt het vanuit het westen droog. In Groningen regent het naar verwachting in ieder geval van 14.00 tot 20.00 uur.

Steeds meer regen

We zullen eraan moeten wennen. Door de opwarming van de aarde komen dagen als deze steeds vaker voor. Het KNMI analyseerde de wolkbreuken van de afgelopen tien jaar. Harde regionale conclusies vallen uit het onderzoek niet te trekken, wel is er duidelijk sprake van een toename van het aantal hoosbuien. We moeten ons dus voorbereiden op meer en hardere regen. Welke maatregelen er zijn om te voorkomen dat de straten blank komen te staan, zoals vorige week in Loppersum, lees je hier.

'Slechtweerfonds'

Minister Jet Bussemaker maakte vandaag bekend een 'slechtweerfonds' voor festivals te openen. Festivals die in financiële problemen raken door slechte problemen kunnen voortaan gebruik maken van deze subsidie. Het fonds bevat een half miljoen euro, dat de festivalorganisaties moeten terugbetalen zodra de financiële situatie is hersteld.

Op deze kaart van de NOS is te zien hoe vaak het de afgelopen tien jaar in jouw woonplaats hoosde.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.