Waarnemend burgemeester wil Stadskanaal weer gezellig maken

De overstap van Almere naar Stadskanaal is groot, zegt Froukje de Jonge (CDA) na anderhalve week in haar nieuwe functie als waarnemend burgemeester van Stadskanaal.

Haar woonplaats Almere in de Randstad kenmerkt zich door groei: steeds meer inwoners, bedrijvigheid en drukte. Hoe anders is het in Oost-Groningen, waar sprake is van krimp. ,,Dat is echt even wennen. En vreemd. Ik snap niet dat we dat als land niet beter weten te organiseren.’’

'Gezellig was het niet'

De opvolgster van de opgestapte Baukje Galama (VVD) vindt het nog te vroeg om een concrete doelen te formuleren. Maar een ding weet ze wel: ,,Het moet weer gezellig worden in Stadskanaal. Ik wil zeker niet afgeven op mijn voorgangster, maar gezellig was het niet.’’ Daar wil ze zich in ieder geval voor inzetten.

Wat haar het meeste opvalt in haar nieuwe werkomgeving? De betrokkenheid en gemeenschapszin. ,,Ik zie heel veel vrijwilligers die actief zijn voor verenigingen. Dat is mooi om te zien.’’

'Geen gerichte opdracht'

Ze blijft waarnemer in Stadskanaal totdat er duidelijkheid is over de gemeentelijke herindeling van de gemeente. De Jonge heeft wat dit moeizame onderwerp betreft geen ‘gerichte opdracht’ meegekregen van de provincie. Behalve dan dat proces te begeleiden, zegt ze.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.