Waarom stinkt het zo in de Stad: niemand die het weet (update)

Woon of werk je in Groningen? Dan zou het heel goed kunnen dat je vrijdag een vreemd luchtje ruikt. Zeg maar gerust: stank. Waar komt het vandaan?

De geur die in eerste instantie doet denken aan vuilnis is in meerdere delen van de stad waargenomen. Mensen ruiken het niet alleen buiten, maar ook binnen.

De gemeente Groningen tast in het duister voor wat betreft de oorzaak. Woordvoerder Peter Duzink heeft contact gezocht met de afvalverwerkingbedrijven Stainkoeln aan de Winschoterweg en Attero aan de Duinkerkenstraat.

Gissen naar de oorzaak

Deze bedrijven zeggen dat de vreemde lucht niet bij hen vandaan kan komen. Ook Gruno Recycling, eveneens gevestigd aan de Duinkerkenstraat, zegt van niets te weten.

Het blijft volgens Duzink dus gissen naar de oorzaak. ,,De wind staat in de richting van Hoogezand dus al zou de lucht bij deze drie bedrijven vandaan komen, dan kun je dat nooit in de binnenstad ruiken.''

De gemeente Groningen onderneemt verder geen stappen om achter de oorzaak van de stank te komen.

Ook Waterschap Noorderzijlvest kan geen duidelijkheid bieden. Een woordvoerster laat weten dat geen meldingen zijn binnengekomen. Het valt volgens haar te betwijfelen of de geur is veroorzaakt doordat het langere tijd niet heeft geregend.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.