Waarschuwing voor forse onweersbuien Drenthe en Groningen

Het KNMI waarschuwt voor flinke onweersbuien met neerslag in de namiddag. Code geel is afgekondigd voor heel Nederland. Die waarschuwing geldt vanaf 16.00 uur.

In de loop van de middag ontstaan er forse onweersbuien, laat het KNMI weten. ,,Hierbij valt veel, plaatselijk zeer veel neerslag, met lokale wateroverlast tot gevolg. Tevens is er bij de buien kans op hagel en windstoten. De buien verdwijnen in de tweede helft van de avond’’, staat in de waarschuwing.

Code geel voor heel Nederland

In het zuiden van Nederland is de waarschuwing opgeschaald naar code oranje. In het noorden blijft het vooralsnog code geel met kans op regen(30-50 mm/u), windstoten (60-75 km/u) en hagel.

Wateroverlast in het Noorden: brandweerkorpsen uitgerukt. Kijk hier mee
Lees verder

Gigantische regenval

De afgelopen weken werd het Noorden twee keer getroffen door noodweer. Afgelopen weekend was er een forse stortbui in de omgeving van Borger en Drouwen. Twee weken daarvoor werd met name de provincie Drenthe overvallen door gigantische regenval in korte tijd.

Hinder voor verkeer

In de nieuwe waarschuwing van het KNMI wordt gerept over de kans op blikseminslag, hagel, windstoten en veel neerslag in Drenthe en Groningen. ,,Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen. Volg weerberichten en waarschuwingen’’, schrijft het weerinstituut.

Neerslag bij Sappemeer. Foto: ANP

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.