Bij de aanhouding van vijf verdachten in Ten Boer heeft de politie zondagavond een waarschuwingsschot gelost. De vijf worden verdacht van betrokkenheid bij een schietincident in Delfzijl. Ze zitten vast en worden verhoord.

Het gaat om drie jongemannen uit Groningen (twee van 19 jaar en een van 20) en twee minderjarige verdachten.

Aan De Ransel in Delfzijl raakt zondag aan het begin van de avond een groep mensen in conflict. Omwonenden horen schoten en zien vijf jongemannen in een auto stappen en wegrijden. Ze waarschuwen de politie.

Agenten met getrokken pistolen

Agenten zien de auto korte tijd later in Ten Boer rijden. De vijf inzittenden worden aan de Gaykingastraat aangehouden met een zogeheten uitpraatprocedure: de politie blijft op afstand met getrokken pistolen en sommeert de verdachten een voor een uit te stappen.

Waarschuwingsschot duidt op negeren orders politie

Waarom daarbij een waarschuwingsschot is gevallen, kan een woordvoerder niet zeggen. Het duidt mogelijk op verzet of het niet opvolgen van de orders van de politie. De auto is voor onderzoek in beslag genomen.

De vijf worden verdacht van betrokkenheid bij het schietincident ,,We onderzoeken nu wat zich heeft afgespeeld en wie heeft geschoten’’, aldus een woordvoerder.

Vaker overlast door groep uit Delfzijl

Volgens bewoners van De Ransel, aan de rand van de wijk Delfzijl-Noord, was er sprake tussen een treffen van twee rivaliserende groepen. De kern van de groep uit Delfzijl zou wonen in de straat om de hoek, de Borkumerrif. ,,Die groep zorgt vaker voor overlast’’, aldus een bewoner.

Op de Borkumerrif hangt veel jeugd met een allochtone achtergrond op straat. De jongeren zeggen dat ze gehoord hebben over de schietpartij maar er het fijne niet van weten. ,,En als dat wel het geval zou zijn, zouden we er niets over vertellen’’, zegt een van hen pesterig.

Politie wil graag info en beeldmateriaal

In Delfzijl heeft de politie direct na het incident sporenonderzoek gedaan en is gesproken met mensen in de directe omgeving. De politie hoopt in contact te komen met meer getuigen die informatie of eventueel beeldmateriaal kunnen geven over het incident.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen