Waddenfonds steekt 8 miljoen in 6 projecten

Het Waddenfonds investeert €8 miljoen in duurzame recreatie- en toerismeprojecten in het Waddengebied. Het geld gaat onder meer naar het Lauwersmeergebied.

Het bedrag maakt deel uit van een totale investering van 26,8 miljoen euro van het Waddenfonds in Groningen, Friesland en Noord-Holland in duurzame recreatie en toerisme en zal aan zes verschillende projecten worden.

In 2015 konden subsidieaanvragen bij het Waddenfonds worden ingediend. Die aanvragen zijn door een commissie van deskundigen onder leiding van oud-burgemeester en -senator Janny Vlietstra beoordeeld.

Het dagelijks bestuur van het Waddenfonds heeft uit de voorgedragen projecten zes projecten geselecteerd waaraan subsidiegelden worden geschonken.

Rondje Lauwersmeer

Zo zal er bijna een miljoen euro in het project ‘Rondje Lauwersmeer’ worden gestoken om recreatie rond en op het Lauwersmeer aan te wakkeren. Het geld wordt vooral gebruikt om paden en toeristische voorzieningen te verbeteren.

Het project ‘Vaart in de Sud Ie’ krijgt ruim een miljoen euro om de vaarroute tussen Dokkum en het Lauwersmeergebied geschikt te maken voor motorboten met een diepgang van 1.30 meter, terwijl voor de restauratie van het Vlietermonument op de Afsluitdijk 1,5 miljoen euro beschikbaar komt. Dat is onder meer voor een fietspad van Den Oever naar het monument aan de Waddenzeezijde.

Het grootste bedrag gaat naar het project ‘Atlantikwall in het Waddengebied’. Dat ontvangt 2,9 miljoen euro om zes Duitse bunkers uit de Tweede Wereldoorlog op te knappen en publiek toegankelijk te maken.

De projecten ‘Sound Sea Food’ (Den Oever) en ‘Wier van Wieringen’ op voormalig eiland Wieringen ontvangen respectievelijk 200.000 euro en 1,1 miljoen euro.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.