Wadloopexpress rijdt van Stad naar Wad

Een nieuwe ‘buslijn’ met een 47 jaar oude Volkswagenbus. Dat is de WadloopExpress die vrijdag zijn eerste tour verzorgt, van de Grote Markt in Groningen naar het Wad.

De uitstapjes met de nostalgisch ogende bus zijn een initiatief van online reisbureau Tour de Wadden uit Onderdendam en Stichting Wadloopcentrum Pieterburen in Lauwersoog. Eigenaresse Rens Kalsbeek verzorgt de uitstapjes naar het Waddenkustgebied. Kalsbeek wil het gebied dat op dertig kilometer afstand van de stad ligt, bekender maken bij inwoners en bezoekers van de stad.

Vrijdag 29 juli rijdt de WadloopExpress voor het eerst vanaf de Grote Markt in Groningen naar de Waddenzee. Met de Volkswagen T2 bus kan het Wad bezocht worden bij Noordpolderzijl of de Hoek van Bant bij Lauwersoog.

Tot eind augustus worden acht tours aangeboden. De tours zijn inclusief vervoer heen en terug per bus en een wadlooptocht onder begeleiding van gediplomeerde wadloopgidsen. De bus heeft ruimte voor 8 personen. Reserveren wordt aanbevolen: www.tourdewadden.nl/wadloopexpress.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.