Wallage en Kamminga uit Dialoogtafel

De Dialoogtafel, het overlegorgaan voor het aardbevingsgebied in Groningen, verdwijnt. In plaats daarvan komen er twee nieuwe groepen die namens Groningen gaan praten met Nationaal Coördinator Hans Alders.

Er komen een ‘bestuurlijke' tafel, met daarin onder meer de provincie en de gemeenten en een ‘maatschappelijke' tafel, met daarin de maatschappelijke organisaties die in de Dialoogtafel zaten. De huidige voorzitters van de Dialoogtafel, Jacques Wallage (foto) en Jan Kamminga, maken plaats voor een nieuwe onafhankelijke voorzitter voor de maatschappelijke tafel.

Nieuwe voorzitter
Dat maakte Wallage donderdagavond bekend in Uithuizen, waar werd vergaderd over de toekomst van de Dialoogtafel. Het tweetal zal de komende weken de nieuwe organisatie begeleiden en helpen een nieuwe voorzitter te zoeken. Hans Alders heeft meegewerkt aan een oplossing voor de crisis bij de Dialoogtafel.

Die ontstond nadat voor de zomer de Groninger Bodem Beweging ontevreden vertrok uit de overleggroep. Begin deze week maakten de maatschappelijke organisaties bekend door te willen als Groninger Gasberaad. Ze klaagden dat de NAM en de overheid de Dialoogtafel niet serieus namen. De NAM krijgt in de nieuwe maatschappelijke tafel de positie van toehoorder, maar wordt geen lid.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.