Warfhuisters willen rondweg om het dorp

De inwoners van Warfhuizen zijn blij met de bloembakken op de doorgaande weg, maar klagen nog steeds over hardrijders door het dorp.

De enige oplossing is een rondweg om het dorp, stelt actiegroep Lijn30.

Eerder pleitte de groep voor een flitspaal, maar daar wil het Openbaar Ministerie niet aan. Dat streeft er juist naar het aantal palen te verminderen.

Warfhuizen klaagt al jaren over het vele en zware verkeer dat via de provinciale weg N983 het dorp passeert.

In overleg met Dorpsbelangen heeft de provincie inmiddels maatregelen genomen, zoals het invoeren van een 30 kilometerzone en het plaatsen van betonblokken bij wijze van verkeersremmers. Die laatste zijn onlangs vervangen door vijf fleurige bloembakken.

Dat ziet er mooi uit, vindt ook Henny Verboom van de actiegroep, die de afgelopen jaren vooral op ludieke wijze probeerde hardrijders tot kalmte te manen.

,,Maar helaas, al deze moeite heeft niet opgeleverd wat het had moeten doen. De situatie is wel iets verbeterd, maar er wordt nog steeds veel te hard en veel te onvoorzichtig gereden.’’

De N983 is niet geschikt voor zoveel en zulk zwaar verkeer, en de aanliggende dorpen al helemaal niet, stelt Lijn30.

,,In Aduard is men heel blij dat er een rondweg komt, waarom kan dat hier niet? Maar dan zegt de provincie: daar is geen geld voor.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.