Wat ga jij dit weekend doen in Groningen en Drenthe?

Heb je nog geen plannen voor dit weekend? Wij hebben vijf gezellige, mooie en bijzondere evenementen in Groningen en Drenthe voor je op een rijtje gezet. Zo hoef je je niet te vervelen.

Oostermoerfeest Zuidlaren

Het is al de hele week feest in Zuidlaren en dat gaat dit weekend vrolijk verder. De Brink vormt het bruisende hart van de festiviteiten. Zaterdag zijn er tot 16 uur paardenwedstrijden, een boerenmarkt, oldtimertentoonstelling en kofferbakverkoop. 's Avonds speelt de band Black Lake (entree 5 euro). Zondag overdag praalwagens en een boerentrekkertrek.

Nacht van Winschoten

Op het Marktplein staat sinds woensdag de kermis. Zaterdag vanaf 22.00 uur is daar ook het dance-event Slam! on tour. Zondag mogen de jongeren uitslapen en is het feest voor gezinnen, met de roadshow van Clown Desalles.

Xpeditie Blauwestad

Natuurlijk kun je op een meerdaags festival niet om tentjes heen, maar op Xpeditie Blauwestad staat kamperen centraal. Kamperen doe je er namelijk niet alleen in een tent of caravan, maar op vrije kavels of in fantasierijke bouwwerken. Je kunt ook gewoon een dagje langskomen voor de muziek, theatervoorstellingen en zandsculpturen. Na het festival van dit weekend kun je nog tot en met 22 juli blijven kamperen.

Paardendagen de Westhoek Dwingeloo

Liefhebbers van paardensport moeten zaterdag naar Dwingeloo gaan. Er worden zeven rubrieken verreden, waaronder het kampioenschap ereklasse enkelspan. Ook wordt tijdens de tuigpaarden ereklasse gestreden om het kampioenschap.

Wie is er bang voor zwart en wit?

Dit weekend is de laatste kans om de tentoonstelling Wie is er bang voor zwart en wit? in het GRID Grafisch Museum in Groningen te bezoeken. De werken van de twaalf grafische kunstenaars, onder wie Hermanus Berserik, Hans Blanken en Lieke Vreede tonen een kunstig lijnenspel in zwart, grijs en wit - kleur ontbreekt. Een groot deel van de kunstwerken is te koop.

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.