Wat is er dit weekend in Groningen te doen?

Heb je nog geen plannen voor dit weekend? Wij hebben vijf evenementen in Groningen en omstreken voor je op een rijtje gezet. Voor het geval de verveling toeslaat.

De Ommelander Markt en de Zeldzaam Mooie Markt

Rondlopen op de streekmarkt, terwijl je kazen, groenten en fruit uit de regio proeft. Dat kan zaterdag bij de Ommelander Markt in Stad. Een streekmarkt waar de Groningse boeren trots hun producten aanbieden. Fijnproevers zouden zich de hele dag hier kunnen vermaken.

Wie toch liever van handgemaakte producten, vintage en retro, of andere rariteiten houdt, kan zondag op de Vismarkt rondstruinen op de Zeldzaam Mooie Markt.

Expositie ‘Oh Natuurlijk

Vier jonge kunstenaars exposeren tot en met zondag in het Centrum Beeldende Kunst in Groningen. Hun werk is geïnspireerd door de fascinatie voor de natuur die het viertal deelt. Maar wie denkt dat het CBK volhangt met alleen schilderijen van landschappen, vergist zich. Koos Buist, Joachim Nieuwhof, Mieke Raatjes en Joyce ter Weele abstraheren zich, ieder op zijn eigen manier, van de inspiratiebron. Hierdoor onstaan organisch samengestelde beelden waarbij je even moet staren om daarna met een knik te kunnen zeggen: ,,Oh, natuurlijk.”

Kinderweekend Verhildersum

Landgoed Verhildersum Leens staat dit weekeinde in het teken van de kinderweek. Zowel op zaterdag als op zondag kunnen ouders met hun kinderen op ontdekkingstocht. Het landgoed is niet alleen rijk aan natuur, maar ook aan historie.

Rumbling Earth in Groningen

Rondlopen door Groningen en genieten van muziek kan zaterdag ook. Rumbling Earth is een nieuw muziekfestival in Stad. Het is georganiseerd door Talentweb Groningen (TWG). De club van 80 young professionals streeft naar een vergunningvrije muziekstad waar de Stadjer op elk moment zijn creativiteit kan uiten. Daarom is naast de normale programmering iedereen welkom om een artistieke bijdrage te leveren.

Locaties zijn: H.N. Werkmanbrug bij het Groninger Museum, Vismarkt, Grote Markt, Poelestraat, Herestraat, het Uurwerkersplein en het Harmonieplein. De optredens vinden plaats in de buitenlucht en de toegang is gratis. Het festival wordt afgesloten met een afterparty bij café de Warhol in de Papengang.

200 Greatest Paintings

Wil je liever genieten van beeldende kunst? Het Doe Museum in Veendam vertoont de expositie ‘200 Greatest Paintings’. Deze is niet alleen dit weekend, maar bijna een jaar lang te bezichtigen. De expositie bestaat uit replica’s van onder andere Het lam Gods van Van Eyck en De lente van Botticelli, de Mona Lisa van Da Vinci en De schepping van Adam van Michelangelo Buonarroti. Ook moderne werken als het soepblik van Warhol, de cartoons van Keith Haring en de muurschilderingen van Banksy mogen niet ontbreken.

De replica’s zijn in de originele formaten afgebeeld. Zo lijkt het net of je echt even in de Sixtijnse kapel staat, of in het Louvre in Parijs.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.