Wat kijken we totdat het vuurwerk knalt?

Voor de thuisblijvers is er deze oudejaarsavond genoeg keuze. Van Humberto tot Herman. We geven vijf tips.

Tijd voor MAX oudejaarsshow
Presentatoren Sybrand Niessen en Martine van Os blikken met verschillende BN'ers terug op het afgelopen jaar én alvast vooruit naar 2016. Voormalig Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet, Heel Holland bakt-jurylid Janny van der Heijden en komiek André van Duin zijn van de partij. Ook speelt zanger Xander de Buisonjé samen met zijn band John Lennons weer actuele nummer Imagine en sluit de bekende jaren-zeventig-discoband The Trammps af met een aantal van hun grootste hits.

NPO 2, 19.25 uur

RTL Late Night jaaroverzicht
Humberto Tan sluit op oudejaarsavond het jaar 2015 wat vroeger dan gebruikelijk af, om half negen. Dat doet hij met gasten die allemaal een bijzonder jaar achter de rug hebben: nieuwslezeres Dionne Stax, dj Frits Spits, presentatoren Martijn Krabbé, Katja Schuurman en Jack van Gelder en cabaretier Jan Jaap van der Wal. Zij komen allemaal met hun meest memorabele moment van 2015. Daarnaast biedt co-host Luuk Ikink de top 25 virals van het jaar en zijn er veel muzikale hits. De Edwin Evers Band voorziet de avond van muzikale ondersteuning. Volgens Tan staat Late night vanavond stil bij de emotionele momenten, maar is het ook een programma waarin ‘al het moois in de wereld' voorbijkomt.

RTL4, 20.30 uur

Ik hou van Holland
Melige grappen en Linda de Mol die gegarandeerd de slappe lach krijgt: Ik hou van Holland komt met een oudejaarseditie. Vaste teamcaptains Guus Meeuwis en Jeroen van Koningsbrugge krijgen veel vragen op zich afgevuurd over Nederlandse tv, film, muziek, actualiteiten en sport in 2015. Vanavond zijn Georgina Verbaan, Jandino Asporaat, Beau van Erven Dorens, Pip Pellens, Johnny de Mol en (boer) Tom Groot de teamleden.

RTL 4, 22.00 uur

Lachend het jaar uit
Ook SBS 6 wil het publiek vooral met een lach 2015 laten uitluiden. Daarom heeft de zender de meest komische cabaretsketches aller tijden verzameld. De kijker ziet onder meer beelden van André van Duin en Najib Amhali langskomen. Ook veel komische momenten van het afgelopen jaar passeren de revue. Viktor Brand praat deze show aan elkaar tot aan het vuurwerk.

SBS6, 22.00 uur

Herman Finkers
Vanavond is de eerste oudejaarsconference van de 61-jarige cabaretier Herman Finkers, die de afgleopen acht jaar wegens een chronische ziekte niet met een eigen show op de planken stond. Dat hij zijn rentree met een oudejaarsconference maakt, is bijzonder. Traditie bij oudejaarsconferences is toch dat de cabaretier in kwestie terugblikt op het afgelopen jaar. En juist Herman Finkers staat niet bepaald bekend om zijn actuele thema's. Of zoals hij zelf al zei: ,,Een oudejaarsconference en Herman Finkers. Daar kan ik me niets bij voorstellen, dus dat wil ik wel eens zien.” Finkers doet het allemaal live, vanuit Leiden.

NPO 1, 22.30 uur

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.