Wat mag een bedrijfsterrein in de gemeente Oldambt kosten?

De meerderheid van de raad van Oldambt wil dat er een strategie wordt ontwikkeld om bedrijfsterreinen aan de man te brengen.

Nu het Nederland economisch voor de wind gaat moet ook Oldambt meeliften op de hoogconjunctuur. Maar hoe kun je bedrijven naar Oldambt lokken?

Verlaging vierkante meter prijs een serieuze optie

De VVD is voor een strategische aanpak. ,,Wat dat ook moge zijn. Wellicht moeten we een parkmanager aantrekken of meer op beurzen staan”, meent Harold de Groot. Oppositiepartijen CDA, OldambtAktief enVCP vinden dat verlaging van de vierkante meter prijs een serieuze optie kan zijn.

We hebben afspraken met de regio

Op dit moment vraagt Oldambt 35 euro per vierkante meter. En bij toenemende interesse zou de prijs zelfs omhoog kunnen. Financieel wethouder Kees Swagerman (SP) vindt het te vroeg om de prijs naar beneden bij te stellen. Wel wil hij met de raad discussiëren over een te volgen strategie. Hij wijst er op dat Oldambt de prijs sowieso niet al te veel kan laten zakken. ,,We hebben afspraken met de regio. Als we een verlaging doorvoeren krijgen we met iedereen in de buurt ruzie”, waarschuwde de wethouder.

‘In Stadskanaal vragen ze wat de gek er voor geeft’

VCP raadslid Jan Kenter voelt wel iets voor de aanpak in Stadskanaal. ,,Daar vragen ze wat de gek er voor geeft. Hoe kan dat dan?” Dat is volgens Swagerman mogelijk, omdat Stadskanaal de verkoop heeft uitbesteed aan een private partij. Swagerman wil dat niet, omdat hij ook geld wil verdienen aan grondtransacties.

Nico Postmus van Oldambt Aktief signaleert dat een gemeente als Midden-Groningen, met terreinen in Zuidbroek en Hoogezand, meer profiteert van de A7 dan Oldambt. ,,Wij pissen naast de pot. De prijs moet omlaag.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.