Water Natuurlijk wil schoon schip bij Hunze en Aa’s

VEENDAM De bezem moet er door bij waterschap Hunze en Aa’s. Dat bepleit Water Natuurlijk nadat dagelijks bestuurder Wiebe van der Ploeg tijdens een besloten vergadering is weggestuurd.

Het Landelijk Bestuur van Water Natuurlijk wil dat de toezichthouders op het Waterschap, de provincies Groningen en Drenthe, een stevig onderzoek instellen naar de gang van zaken.

Volgens de waterschapspartij wordt een conflict over de bestuurscultuur uitgevochten via een onrechtmatig besluit in een geheime vergadering. Die ging ten koste van Van der Ploeg, die voor Water Natuurlijk actief is.

Volgens zijn partij is Van der Ploeg gesneuveld in een strijd over een open bestuurscultuur en achterkamertjespolitiek. Water Natuurlijk suggereert dat de dijkgraaf en secretaris van Hunze en Aa’s hebben meegewerkt aan een fout besluit. ,,De Waterschapswet verbiedt expliciet het (praten over het) ontslaan van een dagelijks bestuurder in een besloten vergadering’’, staat in een schriftelijke verklaring.

Voor Water Natuurlijk aanleiding om aan te dringen op een onderzoek naar de achtergronden en de oorzaak van dit incident. Het onderzoek moet leiden tot een goed bestuur bij het schap.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.