Wateractiviteiten Go Sports afgelast

De wateractiviteiten die vrijdag zouden plaatsvinden tijdens het scholierenevenement Go Sports in Stadskanaal zijn afgelast. In het kanaal is een verhoogde concentratie E.coli-bacteriën waargenomen. Die kunnen misselijkheid, braken en diarree veroorzaken.

Aan Go Sports, onderdeel van het driedaagse evenement Verrassend Stadskanaal, doen tweeduizend scholieren mee in de leeftijd van tien tot en met 14 jaar. In het Stadskanaal zouden twee activiteiten plaatsvinden: kanovaren en surfplank roeien.

Het kanaalwater is deze week getest op kwaliteit en geschiktheid als zwemwater, meldt de organisatie. Uit dat onderzoek kwam de verhoogde concentratie bacteriën naar voren. ,,De organisatie wil geen enkel risico lopen en vindt het daarom verstandiger om deze activiteiten te annuleren. De geplande activiteiten brengen met zich mee dat de kinderen in het water belanden.’’

De drakenbootrace op het kanaal, die gepland staat voor zaterdag, gaat wel gewoon door. ,,Bij die activiteit zal gewaarschuwd worden dat er een negatief zwemadvies van kracht is.’’

De organisatie van Verrassend Stadskanaal benadrukt dat ze veiligheid hoog in het vaandel heeft staan. Niet alleen is de waterkwaliteit onderzocht, ook de bodem is gecontroleerd op de aanwezigheid van scherpe voorwerpen. Bij de drakenbootrace op zaterdag liggen vier duikers in het water en staat de EHBO paraat.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.