Waterprobleem Stad opgelost

In het zuiden van de stad Groningen zaten ongeveer vierduizend huishoudens zonder water. Ook op het Station was geen water. De storing begon vanochtend om 10:00 uur en was pas rond 20:00 uur opgelost.

Huishoudens in de binnenstad Zuid en Oost, de Herewegbuurt, de Badstratenbuurt, de Oosterpoortbuurt en de Rivierenbuurt konden last hebben van geen tot weinig water of een erg lage waterdruk. De kern van het probleem bleek onder de Oosterbrug in de Oosterpoortbuurt te liggen. Eerder op de dag liet woordvoerder Maarten van Wieringen van Waterbedrijf Groningen weten: ,,Het zou kunnen gaan om een zogenaamde zinker. Als daar een lek in zit is die moeilijk op te sporen. Maar dat is een van de mogelijkheden, we weten gewoon nog niet wat de oorzaak is." Dit bleek het geval te zijn. Het Waterbedrijf Groningen sloot daarom de zinker af.

Om de mensen in het zuiden van de stad toch aan water te helpen waren er twee waterkarren in de Oosterpoortbuurt geplaatst, op de hoek van de Jacobsstraat en de Meeuwerderweg en op de kruising Sophiastraat met de Mauritsstraat. Bij de karren lagen drinkwaterzakken, die de bewoners van de wijk konden vullen. De storing zorgde voor veel ongemak. ,,Wat ben je toch afhankelijk van water, daar kom je nu pas achter", verzuchtten verschillende omstanders. ,,Ik heb de hele dag al geen koffie gehad", klaagde een ander.

Bij de kar aan de Mauritsstraat vormde zich een rij. ,,Ik kan er nog wel om lachen, zo lang het maar niet te lang meer duurt", ,,Ach, mijn oma haalde het vroeger uit het kanaal", zijn enkele reacties onder de wachtenden. ,,Ik wil graag douchen", zei studente Anna terwijl ze een lege spafles vult.


Bewoners van de Oosterpoortbuurt halen water bij de waterkar. FOTO DVHN/ANITA PEPPING
Bij de kar aan de Mauritsstraat vormt zich een rij. FOTO DVHN/ANITA PEPPING

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.