Watervloot 2016 zoekt deelnemers kunstproject

Stichting Watervloot houdt juli 2016 een evenement in de haven van Martenshoek. Daar zijn een veertigtal oude schepen te bezichtigen.

Watervloot is een laagdrempelig evenement, een eenvoudig te bezoeken culturele activiteit. Het succes van het locatietheater Casco en De W.A. Scholten inspireerde de organisatie om door te gaan met de formule van maritieme activiteiten gecombineerd met een breed cultureel randprogramma.

Het maritieme karakter van Watervloot appelleert aan de geschiedenis van Hoogezand-Sappemeer en aan wat daar vandaag de dag op het gebied van scheepsbouw gebeurt.

Deelnemers

Om het geschiedenisverhaal van de Watervloot door de ogen van hedendaagse amateurkunstenaars en verenigingen te laten zien, zoekt de organisatie deelnemers voor een kunstproject.

In het archief van Hoogezand-Sappemeer bevinden zich foto's van een aantal amateurfotografen uit de pioniersdagen van de fotografie. Zo legde Jan Koeneman (1914-1996) in zwart-wit foto's aan het begin van de twintigste eeuw een levendig beeld vast. Stichting Watervloot wil (amateur)kunstenaars en verenigingen in de gemeente vragen om te reageren op de foto's. Met één geselecteerde foto als inspiratiebron maken verschillende kunstenaars en verenigingen een kort verhaal, muziekstuk, film, dans, foto, animatie, gerecht, of schilderij.

Toen en nu

Deze verhalen worden door een regisseur met elkaar verbonden. Naast het historische, werkelijke verhaal van de foto, ontstaat een verbeeld verhaal over deze plukjes geschiedenis. De verhalen vertellen over de tijd van toen, maar ook over het heden.

Deze ode aan de fotograaf, zijn foto's en hun geschiedenis wordt tijdens Watervloot gepresenteerd op historische locaties in en rond Martenshoek en zijn te bezoeken door vele liefhebbers van boten en hun geschiedenis.

Informatie is verkrijgbaar op donderdag 14 januari 20.00 uur in Galerie Werfkade,Werfkade 16 Hoogezand. Aanmelden via:marije.watervloot@gmail.com

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.