Wedde dwingt in extremis beslissingswedstrijd af

Met de moed der wanhoop probeerde de thuisploeg in de tweede helft BNC van zich af te schudden. Dat wilde maar niet lukken.

WEO speelde na rust een gewonnen wedstrijd tegen Drieborg, waardoor Wedde steeds meer ging forceren. De gasten uit Finsterwolde bleven simpel op de been en hadden eigenlijk in de slotminuut de wedstrijd moeten beslissen.

Harold Röder jaagde een vrije trap van zeker veertig meter richting de kruising. Wedde-doelman Jarno Kip hield de bal knap tegen, om direct daarop ook de vrije schietkans van Ronald Mos onschadelijk te maken. In de tegenstoot deed topscorer Esra Abbas eindelijk waar heel Wedde op hoopte. Hij schoot de bal tegendraads in en zette daarmee BNC-doelman Hans Veldman op het verkeerde been.

Nodige ‘gif’

De ontlading was groot bij Wedde. ,,Dit is toch ongelooflijk’’, zei routinier Henk Jan Aasman. ,,Dat ik dit op mijn ouwe dag nog mag meemaken. Vier weken geleden hebben ze me gevraagd om te helpen. En dan krijg je dit als resultaat. Geweldig, en nu ga ik weer naar de camping.’’

Het is te hopen voor Wedde dat Aasman donderdag de camping weer heeft verlaten, want hij liet ook tegen BNC zien nog steeds van grote waarde voor zijn ploeg te zijn. Hij geeft het spel van Wedde het nodige ‘gif’. Met BNC had Wedde bepaald niet de gemakkelijkste tegenstander voor zo’n slotduel. De ploeg beschikt over behoorlijk wat fysieke kracht en kan als het wil heel aardig voetballen. De ploeg raakte dan ook niet in de war toen Richard Buirs al na vijf minuten Wedde op voorsprong zette.

Röder maakte gelijk en Wedde had het lastig. Toch kreeg de ploeg van trainer Tammo van Weerden voor rust nog twee goede kansen om opnieuw op voorsprong te komen. Na een half uur maakte Wedde eindelijk eens gebruik van de zijkant en schoof Buirs een voorzet van Jeroen Huls net naast. Verder moest Röder nog een keer een lob van Lesley Kuiper van de lijn halen.

Drie keer scheepsrecht

Na de pauze posteerden zich wel steeds meer spelers van Wedde voorin, maar tot uitgespeelde kansen leidde dat niet. Eén keer moest Veldman handelend optreden. Een schot van Abbas in de korte hoek, bokste de keeper uit zijn doel tot corner, waarna velen rond het veld zich al neerlegden bij het spelen van nacompetitie.

Totdat de verder onzichtbare Abbas toch nog zijn doelpuntje meepikte. Het is voor Wedde te hopen dat ook in hun geval drie keer scheepsrecht is, want de twee eerdere duels tegen WEO uit Woldendorp gingen beide verloren. Het beslissingsduel wordt donderdag gespeeld in Finsterwolde.

Wedde-BNC 2-1

Scoreverloop: 5. Buirs 1-0, 21. Röder 1-1, 90. Abbas 2-1

Gele kaart: Grezel (Wedde), Simens, Veenhof, Kerbof (BNC).

Scheidsrechter: Koning.

Wedde: Kip; De Jonge, Reininga, Grezel en Berg; Kuiper (52. Blaauw), Behling, Aasman en Buirs (85. Starke); Abbas en Huls.

BNC: Veldman; Evers, Röder en Simens; Schuur (83 Houwen), Nap, Bolland, Mos en De Boer; Freij en Kerbof.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.