Wedstrijdjes sloeproeien in Groningen

Groningen is een watersportvereniging rijker: Sloep-roeiers Groningen. Zaterdagmiddag lieten de mannen van roeisloep Oihonna zien dat ze zin hebben in actie.

Teamwerk en persoonlijke prestatie tegelijkertijd. Daarom stapt Matthijs Buurman (44) graag een sloep in. „Sloeproeien is een sport waar je het echt helemaal zelf moet doen, maar wel precies tegelijkertijd met de anderen. Anders kom je nergens. Maar de totale fysieke uitputting, daar doe ik het ook voor.”

Sloeproeivereniging

Hij roeit zo graag dat hij samen met vijf vrienden een achtpersoons reddingssloep van zeven meter kocht en de eerste sloeproeivereniging in Stad opzette: Sloeproeiers Groningen. Afgelopen zaterdag stelde de inmiddels twintig leden tellende nieuwe club zich in de Oosterhaven voor aan Stad. Zo’n zeventig bezoekers keken toe hoe de mannen, samen met de sloeproeiers uit Delfzijl, over het water gingen.

„Leuk om te kunnen laten zien waar we de laatste maanden hard aan hebben gewerkt”, zegt Buurman. Hij doelt op reddingssloep Oihonna, de zeven meter lange sloep die de groep in april kocht en in een paar maanden tijd flink onder handen nam. „Het idee voor de vereniging speelde al een paar jaar door mijn hoofd. Toen we deze sloep tegenkwamen, konden we eindelijk van start.”

In een paar maanden tijd knapten de heren hun Oihonna flink op en inmiddels gaat ze zo vaak mogelijk het water op. „Drie tot vier keer per dag, als het druk is”, zegt Buurman. „In de toekomst zie ik wel een uitbreiding van de vloot, maar voor nu is dit meer dan prima.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.