Weer alcohol-agent ontslagen

De politie-eenheid Noord-Nederland heeft in mei een politiemedewerker ontslagen voor het herhaaldelijk rijden onder invloed. Ook verscheen de politiefunctionaris beneveld op het werk.

Het is in korte tijd de tweede medewerker van de eenheid Noord-Nederland die is ontslagen voor het rijden onder invloed.

Vorige week ontsloeg de politie Noord-Nederland ook nog een agent. Die was gepakt terwijl hij met drank op achter het stuur zat. Tegen deze medewerker loopt een strafrechtelijk onderzoek.

Het eerste geval stamt uit mei. Maar de reden van ontslag wordt pas nu bekend. In mei weigerde de politie namelijk te zeggen waarom die medewerker was ontslagen. Dagblad van het Noorden deed daarop een verzoek op de Wet Openbaarheid van Bestuur (Wob). Politiechef Dros heeft de krant daarop laten weten dat deze medewerker is ontslagen voor het herhaaldelijk rijden onder invloed. Ook verscheen deze politiefunctionaris, net zoals zijn collega die vorige week is ontslagen, met enige regelmaat beschonken op het werk.

Bij de politie-eenheid Noord-Nederland werken 4200 agenten. Landelijk werden vorig jaar 131 politiemedewerkers van de 59.473 functionarissen de wacht aangezegd. Van hen werden 67 politiemensen uiteindelijk echt ontslagen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.