Fietsers en wandelaars kunnen dit jaar weer een kerstuitje schrappen. De Blauwe Loper, de langste fiets- en wandelbrug van Europa, wordt in februari in gebruik genomen.

Dat is nog altijd volgens planning, maar in het najaar waren er optimistische geluiden als zou de 800 meter lange verbinding tussen Blauwestad en Parkwijk in Winschoten nog voor de kerst opengesteld worden. Corona, en daarmee gepaard gaande maatregelen, gooit roet in het eten.

Beperkt aantal mensen in de machine kamer

Onderdelen voor de ondergrondse machinekamer, waarmee het brugdeel elektrisch wordt bestuurd, laten langer op zich wachten dan gedacht. En, vanwege de 1,5 meter regel kan slechts een beperk aantal mensen in de machine kamer werken. Verder moet de verlichting op de brug nog aangesloten worden. Er komen ongeveer tweehonderd lampen , van vleermuisvriendelijke kleur, in de brugleuning. De gaten zijn er al voor gemaakt. Ook de strippen op het brugdek zijn al neergelegd. Deze strippen voorkomen dat gebruikers uitglijden.

Verder moet er ter hoogte van het Oostereinde, de paralelweg langs de A7, nog een trap aangelegd worden. Deze trap wordt deze week nog geleverd.

Eind vorige week dachten mensen dat de fiets- en wandelbrug al in gebruik was genomen. Er werden wandelaars en fietsers waargenomen. Echter het betrof figuranten voor een video.

Tijdens de aanleg van de brug was het geen probleem flink door te werken met veel mensen, omdat vanwege de lengte van de brug de 1,5 meter regel nageleefd kon worden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus