Weer nieuwe uitbater in Havenkwartier

Voor de derde keer binnen een jaar krijgt het Havenkwartier in Blauwestad nieuwe horeca exploitanten. Vanaf de jaarwisseling zwaait vrijwel zeker Annuska Stolk uit Winschoten er de scepter.

De deal is nog niet officieel, maar alle seinen staan op groen. Daarmee is het horeca-avontuur van de familie Smits in het Havenkwartier na acht maanden ten einde. In april begonnen Bennie en José Smits met Arjen Kenter in het Havenkwartier brasserie De Bottelier. Het trio was uit liefst 23 kandidaten gekozen door projectbureau Blauwestad, nadat de eerste exploitant (Ed Verwoerd) na ruzie was opgestapt. Hij exploiteerde er Loef & Lij.

Een paar weken geleden werd de samenwerking tussen de familie Smits en Kenter abrupt verbroken. ,,We hadden een onoverbrugbaar verschil van mening over de toekomst”, is het enige dat Kenter kwijt wil. ,,Zakelijk zijn we er goed uitgekomen.” Bennie Smits bevestigt dat beide partijen uit elkaar zijn gegaan. ,,Maar zonder ruzie.”

Het is een publiek geheim dat Bennie en José Smits graag aan de noordrand van het Oldambtmeer in Midwolda een restaurant willen beginnen. Ze hebben daarover al gesprekken gevoerd met de gemeente Oldambt. ,,Er zijn ooit ook al schetsen gepresenteerd”, weet wethouder Laura Broekhuizen (PvdA) van de gemeente Oldambt.

Foto: Huisman Media

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.