Weet je nog niet op welke partij jij gaat stemmen? Doe nu de DvhN Kieswijzer!

Binnen tien minuten weten welke politieke partij in de gemeente Groningen, het Hogeland of Westerkwartier het beste bij je past? Vul dan nu onze Kieswijzer in!

De Kieswijzer, gemaakt voor de herindelingsverkiezingen op 21 november, laat je zien hoe de partijen denken over actuele verkiezingsthema’s. Hij is voor iedereen gratis te raadplegen op dvhn.nl/kieswijzer .

Speciaal voor inwoners van de fusiegemeenten

We hebben de Kieswijzer speciaal gemaakt voor inwoners van de nieuwe gemeenten Groningen, Het Hogeland en Westerkwartier .

Bij het invullen van de van de Kieswijzer krijg je een aantal stellingen voorgelegd over zaken die spelen in jouw gemeente, waarbij je kan aangeven in hoeverre je het ermee eens bent. Je ziet dan direct hoe de verschillende partijen in jouw gemeente erover denken.

Nadat alle stellingen zijn beantwoord, laat de Kieswijzer zien welke partijen het beste passen bij de gegeven antwoorden. Zo kan je je optimaal oriënteren op de verkiezingen.

Kieswijzer ook voor andere fusiegemeenten

Naast de Groninger gemeenten is de Kieswijzer ook beschikbaar voor de andere gemeenten waar herindelingsverkiezingen zijn. Een unieke samenwerking tussen uitgeverijen ADR, NDC, HMC en MGL heeft dat mogelijk gemaakt.

Doe hier de Kieswijzer

menu