Weg naar Onstwedde op schop

De N974 tussen Stadskanaal en Onstwedde gaat meteen na de jaarwisseling eindelijk op de schop. De deklaag van de weg wordt vervangen en de bermen worden met beton verhard.

Een aantal jaren geleden werd met de reconstructie van die N366 begonnen. Een onderdeel daarvan was de aanleg van enkele ongelijkvloerse kruisingen. Een gevolg daarvan was dat de aansluiting met de N974 verviel. Die weg werd daardoor ‘slechts' de verbinding tussen de plaatsen Stadskanaal en Onstwedde.

De provincie wilde vanwege die verandering de weg overdragen aan de gemeente Stadskanaal. De weg lag en ligt er echter niet goed bij. Op veel plekken vertoont het wegdek mankementen en de bermen zijn in erg slechte staat, wat het rijden er niet veiliger op maakt.

De provincie gaf daarom een ‘bruidsschat' van bijna 2,2 miljoen euro voor de weg aan Stadskanaal. Van dat bedrag gebruikt het gemeentebestuur bijna acht ton voor aanpassingen aan de weg. Maandag maakten B en W bekend dat ze een aannemer in de arm hebben genomen. ,,Die gaat meteen na de jaarwisseling aan de slag, afhankelijk van de weersomstandigheden op dat moment'', zei wethouder Goziena Brongers (CDA).

Foto: Archief DvhN

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.