Weggebruikers ring Groningen opgelet: tijdelijke rijbaan vanaf maandag in gebruik

Het verkeer op de ringweg in Groningen tussen het Europaplein en het Julianaplein rijdt vanaf maandag 9 juli over twee versmalde rijstroken.

Op maandagochtend 9 juli om 6.00 uur wordt de tijdelijke weg op de noordbaan in gebruik genomen. Om de tijdelijke weg te voltooien en aan te sluiten op de ringweg, is in het weekend daarvóór de noordbaan van de zuidelijke ringweg deels gestremd.

Tijdelijke weg in gebruik
Lees verder

Van vrijdagavond 6 juli 22 uur tot maandagochtend 9 juli 6. uur is de noordbaan van de zuidelijke ringweg afgesloten tussen knooppunt Euvelgunne en het Julianaplein. In dit weekend gaat aannemer Combinatie Herepoort de tijdelijke weg asfalteren, markeringen aanbrengen en een barrier en geluidsschermen plaatsen.

Het doorgaande verkeer vanaf Hoogezand richting Drachten kan via de oostelijke, noordelijk en westelijke ringweg om de stad rijden. Voor de bestemmingen in de stad heeft Groningen Bereikbaar omleidingsroutes vastgesteld.

Tijdelijke weg op noordbaan

De tijdelijke weg loopt vanaf het Europaplein tot aan het Julianaplein. Voorlopig gaat alleen het verkeer in westelijke richting over deze weg rijden. De op- en afrit bij de Hereweg blijven bestaan. In de zomer blijft de tijdelijke weg open en wordt de rest van de ringweg gestremd. Na de zomervakantie gaat ook het verkeer in de andere richting over de tijdelijke weg rijden. Daarna kan de huidige zuidbaan van de ringweg worden afgebroken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.