De recherche heeft in verband met de vermissing van Jesse van Wieren (28) gisteren een grootscheeps onderzoek gedaan in een woning aan de Hoofdstraat in Kloosterburen.

De vermiste man uit Leens, of zijn lichaam, is niet aangetroffen, maar mogelijk is hij daar wel geweest. ,,Het is nog te vroeg om te zeggen dat er misschien sprake is van een misdrijf. We weten nog niet wat hier is gebeurd'', zegt politiewoordvoerder Ramona Venema.

De bewoner was niet thuis. De politie heeft geen idee waar hij is. Er is (nog) niemand aangehouden.

Gevecht

In het dorp gaat het gerucht dat bij of in de woning een vechtpartij heeft plaatsgevonden op nieuwjaarsmorgen rond 04.00 uur. Rond dat tijdstip verliet Jesse café Willibrord, op steenworp afstand van de doorzochte woning. De politie wil hierover geen mededelingen doen. Ook kroegbaas Arjan Schepers houdt zich op de vlakte. ,,Ik heb geen vechtpartij gezien.''

loading  

De politie ging gisteren vroeg in de morgen poolshoogte nemen in de woning na nieuwe informatie die maandagavond laat was binnengekomen. In de loop van de dag is het onderzoek opgeschaald en is een team grootschalige opsporing geformeerd. ,,Dat is gebeurd op basis van wat werd aangetroffen'', is het enige wat Venema hierover kwijt wil.

'We weten nog te weinig'

Experts op gebied van sporenonderzoek kwamen met een vrachtwagen aanrijden. Voor de ingang van de portiekwoning plaatsten ze een witte tent en ze zetten de directe omgeving af. Mannen in witte pakken deden urenlang forensisch technisch onderzoek in en rond het huis.

De politie houdt alle opties open. Venema: ,,We weten nog te weinig. Is Jesse weggelopen? Wordt hij door iemand vastgehouden? Is hij nog in leven? Zolang we Jesse niet hebben gevonden, kunnen we geen conclusies trekken.''

De afgelopen dagen is massaal gezocht naar Jesse van Wieren. De politie zette een helikopter en speurhonden in en ook honderden vrienden, bekenden en onbekenden kamden de omgeving uit in de hoop Jesse, of een spoor van hem, te vinden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Jesse van Wieren