Werk Noordzeebrug vrijdag klaar

Het werk aan de Noordzeebrug is bijna voltooid. Vanaf vrijdag 18 december zijn alle omleidingen voor het autoverkeer opgeheven en is de Noordzeebrug open voor fietsers en voetgangers.

De omliggende fietsverbindingen zijn klaar, weggebruikers kunnen rechtstreeks vanaf de Bedumerweg via de nieuwe oprit richting Eemshaven rijden.

Hiermee komt een eind aan de infrastructurele werkzaamheden aan het project Noordzeebrug/Bedumerweg die eind 2012 zijn gestart. De omgeving heeft sindsdien een metamorfose ondergaan: een nieuwe Noordzeebrug is gebouwd en een totaal nieuw knooppunt rondom Bedumerweg/de Hoogte is in de tussentijd aangelegd.

Vanwege de ingebruikname van de brug krijgen fietsers en voetgangers op de nieuwe brug vrijdagmiddag tussen 14 en 16 uur een warme versnapering aangeboden.

Ondanks de feestelijke ingebruikname wordt er de komende maanden nog wel gewerkt. De sloop van de oude pijlers van de Noordzeebrug gaat tot medio maart 2016 duren. In 2016 wordt nog groen aangeplant. De werkzaamheden zijn alleen overdag en geven af en toe geluidshinder.

De verwachting is dat rond de zomer 2016 de vlag uit kan voor de officiële opening. Dan zijn alle werkzaamheden die vijf jaar terug op Ring Oost/ Noordzeebrug/Ring Noord/knooppunt Reitdiep zijn begonnen voltooid.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.