Werkplein Fivelingo neemt afscheid van directeur

Directeur Egberdien ten Brink vertrekt per 1 januari 2019 bij Werkplein Fivelingo, het regionale uitkerings- en reïntegratiebedrijf voor Delfzijl, Appingedam en Loppersum.

In de aanloop naar de herindeling van de drie partnergemeenten, per 2021, wil het Werkplein-bestuur verder met een nieuwe roerganger, zegt voorzitter Meindert Joostens. ,,Wij zullen nu op zoek gaan naar een interim vervanger’’, aldus de Delfzijlster wethouder.

Werkplein naar nieuwe fase

Ten Brink leidde het uitkerings- en reïntegratiebedrijf nadat dat in 2017 ontstond uit de samenvoeging van werkvoorzieningschap Fivelingo en de sociale dienst ISD Noordoost. In de afgelopen opbouwfase ,,heeft zij veel voor onze organisatie betekend’’, stelt Joostens.

De scheidend directeur was twaalfenhalf jaar verbonden aan het werkplein en zijn voorgangers. Na de fusie heeft zij zich volgens Joostens ,,ingezet om een professioneel bedrijf neer te zetten in het sterk veranderende en zich ontwikkelende speelveld van het sociaal domein.’’

Oplopende tekorten

Het is de afgelopen jaren echter niet gelukt de oplopende tekorten bij Werkplein Fivelingo terug te dringen. De drie partnergemeenten moeten fors toeleggen op de vergoeding die zij van het Rijk ontvangen.

Later dit jaar komt het werkplein daarom met een aanvalsplan om de tekorten te beteugelen, onder meer door meer uitkeringsgerechtigden te laten doorstromen naar het bedrijfsleven. Partijen in de drie DAL-gemeenteraden uitten recent nog hun zorgen over de financiële situatie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.