Werkstraf voor aanstaande ex-dief

De rechtbank in Groningen heeft een 38-jarige man uit Beilen veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en drie maanden voorwaardelijke celstraf.

De man heeft zich schuldig gemaakt aan diefstallen. In april van dit jaar brak hij op verschillende plaatsen in Groningen auto’s open waarbij hij het had voorzien op navigatieapparatuur. Ook liep hij een gesloten café binnen (,,de deur stond open’’) en kraakte de gokkast. Ook pikte hij fietsen.

De gestolen spullen werden verkocht, zo vertelde hij aan de rechters, op een ‘adresje aan het Zuiderdiep in Groningen’. Een TomTom doet daar een tientje, gelijk een gestolen fiets.

De man is verslaafd aan drugs. Hij meldde zich in mei van dit jaar vrijwillig op het politiebureau. Hij vertelde dat hij helemaal klaar was met de criminaliteit en zijn drugsverslaving en dat hij schoon schip wilde maken.

Hij biechtte de diefstallen op, meer nog dan er bij de politie bekend waren. Van lang niet alles, zo bleek, was aangifte gedaan. Hij verklaarde dat hij zich meldde bij de politie na een terugval in drugsgebruik. Daarvoor was hij langere tijd ‘clean’. ,,Het liep weer bergafwaarts, ik had het niet meer in de hand.’’

De man hoopt dat hij zijn doel kan bereiken mits hij een beetje hulp krijgt. De opgelegde straf betekent dat hij in ieder geval een kans krijgt. En begeleiding.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.