Werkstraf voor man die zuurstoffles naar agenten gooide

De rechtbank heeft een 45-jarige man uit Uithuizen veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur wegens geweld tegen de politie.

De man had politiemensen bedreigd die waren afgekomen op een 112-melding. De verdachte wilde een einde aan zijn leven maken. De partner waarschuwde de politie.

Toen agenten hem wilden aanspreken gooide hij een 14 kilo wegende zuurstoffles naar de agenten. Pogingen de man aan te houden, mislukten aanvankelijk. De agenten probeerden de man uit te schakelen met behulp van pepperspray, maar dat mislukte. Toen de man eindelijk was geboeid en was overgebracht naar het politiebureau in Delfzijl maakte hij zich schuldig aan vernielingen in de cel.

In de rechtszaal zat twee weken geleden - zo leek het - een heel andere man. Hij vertelde aan de rechters dat hij zich niets meer van de gewelddadigheden kon herinneren. Dat hij gedaan had waarvan hij werd beschuldigd, wilde hij wel geloven. Hij zei zich daarvoor diep te schamen en bood zijn excuses aan aan de betrokken agenten. Grote persoonlijke problemen speelden een rol bij zijn agressief gedrag.

Bekijk hier de blogpost over deze zaak van rechtbankverslaggever Rob Zijlstra.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.