Werkstraf voor mishandeling met glas in drukke kroeg

Voor mishandeling is een 20-jarige Stadjer veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur. Als waarschuwing kreeg de man daarbovenop een voorwaardelijke celstraf van een maand opgelegd.

De straf is gelijk aan de eis die twee weken geleden door het openbaar ministerie werd voorgesteld. De Stadjer sloeg in oktober in een drukke kroeg een vrouw met een stuk glas in het gezicht.

Het slachtoffer verklaarde dat ze onverwacht in haar bil werd geknepen door een man die ze niet kende. Ze zei er wat van en stelde de man voor naar buiten te lopen om het te bespreken omdat ze hem binnen niet kon verstaan. Toen ze met de man naar de uitgang liep, greep iemand haar bij haar schouder, dat was volgens haar de verdachte, een vriend van de billenknijper.

Ze vroeg of hij van haar wilde afblijven en zag hoe hij het bierglas in zijn hand kapot sloeg tegen de bar. Daarna werd ze er twee keer mee in het gezicht geslagen en belandde ze op de grond. De man werd korte tijd later aangehouden.

De vrouw had na het geweld een gebroken neus, een bloedende wond in haar gezicht en zes loszittende tanden. De rechtbank tilde er zwaar aan dat de Stadjer geweld pleegde in een drukke kroeg en daarmee het veiligheidsgevoel van het uitgaanspubliek heeft aangetast. De man moet het slachtoffer 500 euro aan smartengeld betalen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.