Werkstraf voor rijschoolhouder

De rechtbank in Groningen heeft een 63-jarige rijschoolhouder uit Hollandscheveld veroordeeld tot een werkstraf van 90 uur wegens aanranding.

Het slachtoffer was een leerlinge van de autorijschool. Hij gaf haar privélessen bij hem thuis ter voorbereiding op het theorie-examen. Ook ging hij ‘s avonds met haar autorijden als het donker was. De lessen waren gratis. De man noemde dat ‘service van de zaak’, maar gaf toe dat dit niet een gebruikelijke werkwijze was van zijn autorijschool.

Via WhatsApp stuurde hij haar intieme berichtjes. Ook nadat de vrouw had aangegeven dat ze dit niet wilde, ging hij daar mee door.

Op een gegeven moment vergreep hij zich aan de vrouw en betaste hij haar.

De man ontkende de beschuldigingen in de rechtszaal. Volgens hem wordt hij vals beschuldigd en is de vrouw uit op geld in de vorm van een schadevergoeding. De officier van justitie noemde de ontkenningen ‘liegen tegen de klippen op’.

Naast de werkstraf - er was 180 uur geëist - kreeg de man één dag celstraf opgelegd. Die heeft hij al uitgezeten. De wet verbiedt dat bij zedenmisdrijven alleen een taakstraf wordt opgelegd. Door een dag te eisen en op te leggen wordt aan de wet voldaan.

Het rechtbankverslag: tijd voor spijt

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.