Werkstraf voor taxichauffeur na dodelijk ongeluk

De rechtbank heeft een 38-jarige taxichauffeur uit Groningen veroordeeld tot een taakstraf van 100 uur wegens het veroorzaken van een dodelijk ongeluk. Dat gebeurde in november 2013, ’s nachts, op de Paterswoldseweg. Een 27-jarige fietser uit Groningen kwam bij dit ongeluk om het leven. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden een werkstraf van 50 uur .

Met het OM is de rechtbank van mening dat de taxichauffeur te hard heeft gereden. Bij het bepalen van de straf is echter ook rekening gehouden met het gedrag van de fietser. Die verleende geen voorrang. De rechtbank meent evenwel dat de taxichauffeur de fietser, die vermoedelijk geen verlichting voerde, had moeten opmerken en er niet vanuit mocht gaan dat de fietser wel zou stoppen.

Het taxibusje reed minimaal 72 kilometer per uur. Conclusie van de onderzoekers is ook dat een fatale aanrijding waarschijnlijk voorkomen had kunnen worden als de chauffeur zich aan de maximumsnelheid had gehouden.

De rechtbank zag af van het opleggen van een rijontzegging omdat het OM veel te lang heeft gewacht met het voorleggen van de zaak aan de rechtbank. De rechter merkte op dat geen enkele straf recht doet aan het leed dat de nabestaanden is aangedaan.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.