Werkstraf voor taxichauffeur na fataal ongeluk

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een werkstraf van 50 uur geëist tegen een 38-jarige taxichauffeur uit Groningen. De man reed op 23 november 2013 - ’s nachts - op de Paterswoldseweg een overstekende fietser aan. Deze laatste, een 27-jarige man uit Groningen, overleed daags na het ongeluk aan zijn verwondingen.

Vastgesteld is dat de taxichauffeur te hard heeft gereden. Uit onderzoek blijkt dat het taxibusje minimaal 75 kilometer per uur heeft gereden. Conclusie van de onderzoekers is ook dat een fatale aanrijding waarschijnlijk voorkomen had kunnen worden als de chauffeur niet te hard had gereden.

De officier van justitie hield bij het bepalen van de strafeis rekening met het gedrag van de fietser. De fietser was wel zichtbaar, maar voerde volgens een getuige geen licht. Getuigen zeggen ook dat de fietser hard reed en zonder voorrang te verlenende de weg overstak.

Volgens de advocaat kan de chauffeur niet worden verweten dat hij onvoorzichtig is geweest. Ook plaatst de advocaat vraagtekens bij de vastgestelde (te hoge) snelheid van de taxi.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.