WestCord Hotels in oostwand Grote Markt

De oostwand Grote Markt in Groningen krijgt een hotelvestiging van de keten WestCord Hotels. Medio 2018 wordt met de bouw begonnen.

Dat heeft directeur Harry Westers van WestCord Hotels vrijdagmiddag bekendgemaakt. Het hotel krijgt een grand café op de begane grond.

Het ontwerp voor het hotel komt van de Berlijnse architect Thomas Müller, die daarvoor door opdrachtgever VolkerWessels Vastgoed benaderd is. Müller maakte eerder ook het beeldkwaliteitsplan voor de oostwand. De architect zal een aantal verschillende tekeningen maken, die hopelijk in november van dit jaar aan het publiek getoond zullen kunnen worden.

Hoek Poelestraat

Met de komst van het hotel heeft het middendeel van de oostwand een bestemming. Voor de hoek met Poelestraat heeft zich een aantal partijen gemeld. De gemeente houdt een ontwikkelcompetitie voor het beste idee voor die plek.

De plannen zullen op verschillende aspecten worden beoordeeld, zoals bouwlogistiek, programma en duurzaamheid. Stadjers kunnen zich dan via een publieksenquête uitspreken over de architectuur van het pand.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.