Westerhaven Groningen maakt zich mooi voor komst Primark

GRONINGEN De door duizenden jonge consumenten zo begeerde internationale modeketen Primark opent medio mei de nieuwe vestiging op de Westerhaven.

Opvallende ornamenten

Wegenbouwers van Broekema zijn druk met de verfraaiing van het wandelgebied rond het winkelcentrum. Ze moeten de klus voor de officiële openingsdag, dinsdag 17 mei, klaar hebben. Nieuw straatmeubilair, jonge bomen en bestrating in verschillende kleuren moeten de tienduizenden bezoekers die op de goedkope kledingzaak afkomen, plezieren.

Opvallend zijn de ornamenten die bij de in- en uitgangen van het winkelcentrum zijn geplaatst: twee zitbanken, gefabriceerd uit hout en roestvrij staal, in de vorm van een schip, getooid met een stalen mast en stalen vlag waarin de letter W is te zien. Een herinnering aan de tijd dat de Westerhaven nog een echte haven was. Nog meer gestyleerde banken staan her en der verspreid in het winkelgebied en de rekken om fietsen te plaatsen zijn aanzienlijk uitgebreid.

Liften

Het bouwbedrijf dat een groot deel van het winkelcentrum geschikt maakte voor de Primark, haalt de bouwcontainers weg die de doorgang tussen Primark en C&A meer dan een jaar blokkeerden. Binnenkort arriveren de vrachtwagens met kleding die de winkelrekken moeten vullen. Primark biedt laaggeprijsde dames-, heren- en kindermode aan op drie verdiepingen, op totaal 9500 vierkante meter. De twee liften van en naar de parkeergarage moesten wijken, omdat Primark op deze plaats zijn hoofdingang wilde hebben.

Nieuwe liften naar de parkeergarage zijn halverwege de gevel naast de nieuwe ingang van MediaMarkt gekomen. Voor de komst van het kledingconcern moest buurman MediaMarkt 1200 vierkante meter winkelruimte inleveren en verhuisde Basic Fit naar de ruimte waar eerder Toys XL speelgoed verkocht. Het grootste deel van de nieuwe winkel was tot september 2011 in gebruik van Intersport Megastore. Een faillissement deed deze winkel vijf jaar geleden de das om.

Wandelgebied

Om de wandeling en fietstocht naar het winkelgebied Westerhaven aantrekkelijker te maken worden de A-straat en de Brugstraat auto- en busvrij en tot wandelgebied gepromoveerd. Ondernemers nemen al een voorschot op de verwachte toestroom van consumenten. Kentucky Fried Chicken opende aan de Westerhaven en in het oude kantoor van La Compagnie komt horeca.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.