Wethouder De Wagt was mens tegenover mens

Opnieuw krijgt de gemeente Grootegast een groot verlies te verwerken. Na burgemeester Kor Dijkstra is wethouder Kor de Wagt vrijdagmorgen overleden. Hij werd 72.

Omdat hij werd behandeld aan longkanker was hij al ruim een half jaar uit de running. Vlak voor zijn ziekteverlof zette De Wagt nog zijn zinnen op terugkeer.

‘Opkomen voor minderbedeelden’

De Wagt was zeer sociaal bewogen. ,,Hij stelde zich op als mens tegenover mensen’’, zegt Roelf Wegter (88) die in de vroegere gemeente Oldekerk samen met De Wagt deel uitmaakte van de PvdA-fractie. In zijn werkzame leven was hij directeur van welzijnsinstelling Stiel in Groningen.

Na de herindeling in 1990 werd De Wagt raadslid in de gemeente Grootegast. Slechts met een korte tussenpoos bleef hij tot op heden actief in de Grootegaster politiek. Lange tijd was hij fractievoorzitter om eind 2012 toe te treden tot het college van B en W, waar hij met name verantwoordelijkheid droeg voor sociale zaken, armoedebeleid, onderwijs en sport.

,,De Wagt was iemand die immer opkwam voor de minderbedeelden. Hij combineerde relativeringsvermogen en humor met een scherpe blik en was plezierig in de omgang’’, zegt gemeentesecretaris Eric Paré. ,,Als wethouder lagen zijn verdiensten vooral op het gebied van de sport’’, meent ‘strijdmakker’ en dorpsgenoot Wegter.

Sportliefhebber

Als sportliefhebber keek De Wagt donderdagavond nog op tv naar de verrichtingen van Feyenoord. ,,Hij wilde ook naar de vervolgwedstrijd van Ajax kijken maar viel af en toe weg. Toen hebben we de huisarts erbij geroepen’’, zegt de schoonzoon van De Wagt. Temidden van zijn geliefden is hij gistermorgen overleden. De crematie is woensdag om vier uur in Groningen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.