Wethouder Lindeman vraagt begrip voor abrupt aftreden

Wethouder Ger Lindeman van Hoogezand-Sappemeer (PvdA) stopt met onmiddellijke ingang. Hij meldt dat hij door persoonlijke redenen gedwongen is zijn werk neer te leggen.

Omdat de reden van zijn vertrek volgens Lindeman persoonlijk is en geen betrekking heeft op zijn politiek en bestuurlijk functioneren wil hij geen nadere toelichting geven. In een verklaring zegt hij op begrip te hopen voor deze abrupte wijze van afscheid nemen.

Joke de Jonge, voorzitter van de drie leden tellende PvdA-fractie in de gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer, zegt ook in het duister te tasten over Lindemans beweegredenen. ,,Ik weet het ook niet. Ger heeft zelf deze afweging gemaakt, naar aanleiding waarvan weten wij niet.’’

De Jonge werd maandagochtend door Lindeman gebeld met de mededeling dat hij met onmiddellijke ingang zou stoppen. De Jonge: ,,Hij wilde en kon er niets over zeggen. Het moet een hele persoonlijke afweging zijn. Iets dat hij niet met zijn politiek/publieke rol kan verenigen.’’

Lindeman lichtte maandagavond de gemeenteraad in. Het besluit is ook tot zijn eigen spijt: ,,Omdat ik dat werk met ziel en zaligheid deed.’’ De Jonge zegt Lindemans focus de laatste jaren honderd procent op zijn politieke loopbaan heeft gelegen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.