Wethouder Stadskanaal stopt mogelijk als voorzitter Wedeka

Wethouder Francis Boen (PvdA, foto) van de gemeente Stadskanaal stapt mogelijk op als voorzitter van het werkvoorzieningschap Wedeka.

Dat heeft hij maandagavond tijdens de vergadering van de gemeenteraad in bedekte termen laten weten.

Aanleiding is de zogenoemde Business Case, het toekomstplan voor de werkvoorzieningschappen Wedeka en Synergon. Dat werd voor de zomer gemaakt door de twee door de provincie aangestelde gebiedsregisseurs Gerard Kremer en Bert Middel gemaakt en gepresenteerd.

Boen ondertekende dat plan ook maar ging er vervolgens als wethouder van Stadskanaal niet onverkort mee akkoord. Zo zag en ziet hij, net als de andere leden van het Stadskanaalster college van burgemeester en wethouders, een in het plan voorgestelde bestuurscommisie voor de twee schappen niet zitten.

Tijdens de vergadering zei hij dat hij een fout had gemaakt door de Business Case te ondertekenen. ,,Er was sprake van grote tijdsdruk maar ik heb fout gehandeld.’’ Hij zij dat hij nu op korte termijn binnen het college van burgemeester en wethouders over ‘een herindeling van taken’ gaat praten. Wat er op neerkomt dat hij wellicht het voorzitterschap van Wedeka aan een collega-bestuurder geeft.

De handelwijze van Boen tijdens de tot standkoming van de Business Case werd tijdens de vergadering fors bekritiseerd door de oppositiepartijen SP en D66. De meerderheid van de raad ging ging wel akkoord met bedenkingen tegen de Business Case, tegen de bestuurscommissue met name.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.