Wethouder Van Bostelen (CDA) stopt in Appingedam

Wethouder Martien van Bostelen neemt na de gemeenteraaradsverkiezingen in maart afscheid van de gemeentepolitiek in Appingedam. ,,Het is mooi geweest’’, zegt de CDA’er.

Van Bostelen zat bijna tien jaar voor zijn partij in de gemeenteraad, van 2001 tot 2010. Hij was al afgezwaaid toen zijn politieke loopbaan plotseling een heel andere wending nam.

‘Pluche’

Door het vroegtijdig vertrek van CDA-wethouder Yang Soo Kloosterhof in 2015, belandde Van Bostelen na een onderbreking van vijf jaar alsnog op het ‘pluche’. Als wethouder was zijn zwaarste dossier de vervallen walbeschoeiiing langs het Damsterdiep in het centrum van de stad.

Dossier Damwand

Deze jaren slepende kwestie bracht Van Bostelen in mei dit jaar tot een oplossing met een akkoord met omwonenden en het waterschap. Als een ander hoogtepunt ziet hij zijn betrokkenheid bij de nieuwe ‘scholencampus’ die in 2019 in Appingedam verrijst voor het voortgezet onderwijs in de Eemsdelta.

De wethouder bouwt ook af bij zijn rundveepedicurebedrijf. Na vijftig jaar wil hij meer tijd vrijmaken voor andere leuke dingen in het leven en zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.