Wie neemt de grootste Sinterklaas Centrale van Noord-Nederland over?

De mussen vallen van het dak door de hitte. Niemand is bezig met Sinterklaas. Niemand, behalve Fokko Lageman van de grootste Sinterklaas Centrale van Noord-Nederland. Hij is op zoek naar een overnamekandidaat voor het bedrijf.

De Sinterklaas Centrale, gevestigd in Zuidbroek, verhuurt kostuums voor hulpsinterklazen en organiseert intochten bij bedrijven, scholen en andere organisaties. Het bedrijf valt onder FM Entertainment.

Fokko Lageman (29) van FM Entertainment zoekt nu iemand die de sinterklaastak wil overnemen. Hij hangt zijn mijter aan de wilgen. ,,Wij zijn toe aan een nieuwe uitdaging en het is zonde om het bedrijf te laten stoppen."

Besmet met het sinterklaasvirus

Lageman zoekt iemand die net als hij besmet is met het sinterklaasvirus. ,,We zoeken een liefhebbende kandidaat met passie voor het feest. We dragen ook ons klantenbestand over, dus ik wil dat het bij iemand terechtkomt die er net zo goed voor zorgt als wij."

November en december zijn de piekmaanden voor de centrale, maar volgens Lageman druppelen de aanvragen gedurende het hele jaar binnen. ,,We verhuren nooit kostuums buiten november en december. Dat is echt uit den boze. Als Sinterklaas in Spanje is, kan hij niet hier zijn. Maar mensen reserveren en plannen het feest al wel op tijd."

Met de tijd mee

Bovendien moet de Sint met zijn tijd meegaan en ook daar is Lageman druk mee. ,,Kinderen zijn heel scherp. Als de Sint op televisie een bepaalde mijter draagt en die van onze hulpsinterklazen ziet er heel anders uit, dan zien ze dat."

Lageman stopt niet vanwege de zwartepietendiscussie. ,,Wij merken weinig van die negatieve reuring."

270 kostuums en een betoverende mijter

Naast het klantenbestand doet Lageman ook de 270 kostuums, website, Facebookpagina's, het script met sinterklazige zinnetjes en een 'betoverende mijter' van de hand.

,,Ik ga het wel missen. Ik heb het jarenlang gedaan en onze kostuums worden tot Zeeland verhuurd. Maar het is tijd voor verandering."

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.