Wie wil deze veerboot kopen?

Wel kijkers, nog geen

In de haven van Lauwersoog wacht de voormalige EVT-veerboot Spathoek nog steeds op een koper. Doeksen hoopt dat de deal voor september rond is.

In de haven van Lauwersoog wacht de voormalige EVT-veerboot Spathoek nog steeds op een koper. Doeksen hoopt dat de deal voor september rond is.

Na het laatste retourtje Terschelling koerste het schip op 30 september vorig jaar naar Lauwersoog, waar het sindsdien werkeloos aan de kade in de visserijhaven ligt afgemeerd. Eigenaar Doeksen wil er van af en biedt het te koop aan.

In april 2014 nam rederij Doeksen de Spathoek over van concurrent Eigen Veerdienst Terschelling (EVT), die een jarenlange juridische strijd verloor. Het in 1988 in Noord-Duitsland gebouwde schip voer volgens afspraak tot oktober onder de vlag van Doeksen de dienstregeling van EVT.

Vrachtschip

Even heeft Doeksen nog overwogen de Spathoek tijdelijk als vrachtschip in te zetten in de periode dat de Noord-Nederland zou worden verbouwd, vertelt directeur Paul Melles. Dat schip zou dan als passagiersschip vanaf medio volgend jaar de Midsland moeten vervangen. Maar uiteindelijk is toch gekozen voor nieuwbouw van twee kleinere schepen.

En dus staat de Spathoek nog altijd te koop via de Hamburgse scheepsmakelaar Macholl en Specht. Volgens de directeur van Doeksen zijn er geregeld kijkers, al heeft dat nog niet tot een transactie geleid. De vraagprijs wil hij niet noemen, namen van belangstellenden evenmin.

Partyschip

,,Je kunt denken aan ondernemers die er een partyschip van willen maken, of een veerdienst natuurlijk. Het is een mooi schip met een stevig casco.'' Melles heeft goede hoop dat de verkoop voor september rond is. Dan moet de Spathoek wijken voor de langverwachte kadeverlenging op Lauwersoog, waarvoor de aanbesteding nu loopt. Zodra de aannemer bekend is, gaat het werk daar beginnen. Melles: ,,En anders zoeken we wel weer een andere oplossing.''

menu