Wie wordt voorleeskampioen van Groningen?

De spanning stijgt. Wie wordt de voorleeskampioen van Groningen. De finalisten zijn bekend.

Biblionet Groningen houdt woensdagmiddag 13 april de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in theater vanBeresteyn in Veendam. Acht scholieren uit de provincie Groningen strijden dan om de titel ‘Provinciaal Voorleeskampioen’. De provinciale winnaar gaat naar de landelijke finale op woensdag 25 mei in Amstelveen.

Liefst 150 scholen vaardigden hun schoolkampioen af naar de voorrondes. De laatste acht staan in de provinciale finale. Alle deelnemers zijn leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Landelijk hebben bijna 3.300 scholen hun winnaar aangemeld.

De acht finalisten zijn: Hanna Bonarius van de Boerhaaveschool uit Groningen, Lisa Brouns van CBS De Borg uit Haren, Sarah Chmayssani van RKBS St. Willibrord uit Stadskanaal, Dione Dekker van CBS ’t Haimstee uit Veendam, Aisha Diallo van de Sint Walfridusschool uit Bedum, Fenniek Jager van CBS Het Baken uit Westerlee, Gabi Miskovic van CBS De Zaaier uit Delfzijl en Bonne Smeding van OBS ’t Jonkertje uit Jonkersvaart.

De finalisten mogen een fragment voorlezen uit een zelfgekozen boek. Ze worden beoordeeld door een jury bestaande uit kinderboekenschrijfster Sanne Parlevliet, Monique Antonis van Cultuur en Toerisme, Provincie Groningen) en Inge Kappert (artistiek leider Poëziepaleis).

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken en wordt dit jaar voor de 23e keer gehouden. Het Groningse voorleeskampioenschap begint om 14 uur.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.