Wifi en veel meer groen: station Delfzijl is na verbouwing een echte 'hub'

Het stationsgebied in Delfzijl is donderdagmiddag ondanks het weer feestelijk geopend. De ‘hub’ zoals het gebied genoemd wordt is het afgelopen jaar flink onder handen genomen.

Op het plein zijn bankjes geplaatst en er is groen geplant. Ook is de doorgang naar het centrum breder en meer aantrekkelijk geworden.

Hubs zijn ontmoetingsplekken van vervoersmiddelen en mensen. In dit geval de trein, taxi en de bus. De hub in Delfzijl heeft wifi, een watertappunt en een toiletvoorziening.

Bij het busstation zijn braillepaaltjes geplaatst voor blinden en slechtzienden. Ze werken alleen nog niet helemaal naar behoren. De stipjes staan te ver uit elkaar.

Niet zonder tegenslag

Wethouder IJzebrand Rijzebol noemde tijdens de presentatie van donderdag de oude situatie 'grijs, dof en vol asfalt'. De totale operatie heeft bijna 2 miljoen euro gekost en was niet zonder tegenslag. Rijzebol refereerde hier in zijn praatje aan.

Zo sprak hij over de actievoerders die vorige maand het stationsgebied vervuilden met asbest en kwajongens die een tijdje terug alle nieuwe planten uit de grond trokken.

Gedeputeerde Fleur Gräper was ook bij de opening aanwezig.

Nieuwe Landpoort

Ook was er vanmiddag de opening van de Nieuwe Landpoort. De openstaande deur symboliseert 'welkom in Delfzijl' en het staat in de Japanse tuin in het heringerichte stationsgebied.

Er wordt gesproken bij de open deur. Foto: Patriecia Kolthof

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.