Wijken steunen plan-Muijzert voor Ring Groningen

Alle wijkorganisaties in Groningen Zuid en actiegroep Groningen Verdient Beter roepen Stad en provincie op te stoppen met de huidige plannen voor de zuidelijke ringweg in Groningen.

De organisaties vinden dat experts duidelijk genoeg hebben gemaakt dat er grote risico's aan de huidige plannen kleven en dat er betere alternatieven bestaan. ,,Ga pas verder als die goed zijn onderzocht'', vragen ze per brief. Wijken rond de ringweg krijgen meer verkeer te verwerken omdat een aantal aansluitingen verdwijnt.

Wijkorganisaties zijn onder de indruk van het alternatief dat Pieter Muijzert uit Oude Pekela vorige maand presenteerde. Hij stelde het provinciebestuur voor het Julianaplein ongelijkvloers te maken door het te verdiepen in plaats van te verhogen en de hoeveelheid verkeer op de ringweg verminderen met een noordwestelijke ringweg. De afslagen blijven dan bestaan.

In de huidige plannen komt veel verkeer onder het Julianaplein uit op een nieuwe stadstoegangsweg. De huidige Brailleweg krijgt daartoe vijf rijstroken en tweerichtingsverkeer. Op de tekening de nieuwe Brailleweg volgens het huidige plan vlak voor de tunnel onder de A28. Beeld: Aanpak Ring Zuid.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.